Tihany programok - Aktív szabadidő, Golf, Bob, Hajókikötő, Horgászat a tavon, Serpa kalandpark, Gyalogos Túraajánlatok, tihanyi program, tihanyi programok, ajánlatok, szabadidő
www.tihanytourist.hu  
AJÁNLATKÉRÉS/FOGLALÁS RÓLUNK TIHANYRÓL AKTUÁLIS SZÁLLÁSHELYEK KAPCSOLAT  

Tihanyi Levendula Ház

Látogasson el hozzánk!

KIADVÁNY TREND 2009

KIADVÁNY TREND 2009 II. HELYEZÉS - Weboldal kategória - Tihanytourist

II. HELYEZÉS - Weboldal

A projekt célja a Tihany Tourist Idegenforgalmi Kft. piaci versenyképességének segítése

 

TIHANY PROGRAMOK - Aktív szabadidő

Túraajánlatok:

1. Lóczy - Gejzír sétaút

Az első bemutató sétaút az országban, mely elsősorban a félsziget különleges geológiai képződményeire hívja fel a figyelmet, de az útvonal mentén megismerkedhetünk a botanikai, zoológiai és tájképi értékekkel is a Tihanyi Önkormányzat "Tihany" füzete segítségével.

A szabadon látogatható tanösvény megtekintéséhez szakvezetés igényelhető. Az összességében 18 km hosszú, több kisebb és nagyobb körúttal hálózza be a félszigetet. A tanösvény állomásai a következők:

-Nyereg hegy
-Csúcs hegy
-Gejzírmező
-Aranyház
-Kiserdő-tető
-Óvár
-Barátlakások

A Tihanyi-félsziget különleges utóvulkáni képződményeinek az Európa Tanács 2003. július 1-én Európa Diplomát adományozott.

2. Apáti-templomrom - Apáti-hegy - Levendulás - Nyereg-hegy - Csúcs-hegy - Citromos - Sajkodi partszakasz - Apáti-templomrom; táv: 3 km

3. Hajóállomás - Ciprián-forrás - Barátlakások - Óvár - Kiserdő - Tihany falu - Hajóállomás; táv: 3 km

4. Tihany falu - Kiserdő - Belső-tó - Gejzír-mező - Aranyház - Belső-tó - Tihany falu; táv: 3 km

Ajánlott irodalom: A Balaton-felvidék és a Keszthelyi-hegység turistaatlasz és útikönyv turistatérkép/Cartographia

A területre szakvezetés és erdei iskola program igényelhető a 06-30/382-72-43-as telefonszámon Vers Réka szakvezetőtől.

www.bfnp.hu

Golf:

A Royal Balaton Golf&Yacht Club festői környezetben várja kedves vendégeit, klubtagjait. A pálya Balatonudvari és Örvényes között terül el, lélegzetelállító panorámát nyújtva a Balatonra és a Tihanyi félszigetre. A gyakorlópálya már várja, a nemzetközi versenypálya pedig 2008. tavaszától fogadja a tapasztalt, haladó és kezdő játékosokat.

www.balatongolf.hu

Bob:

A balatoni bobpálya Veszprémtől 10 km-re a Balaton északi partján Balatonfűzfő egyik legszebb erdei területén, a város központjától ~500 méterre helyezkedik el. A 20.000 m2 alapterületen fekvő létesítmény legmagasabb pontjáról csodálatos panoráma nyílik a Balatonra. A pálya teljes hossza 800 m, mely 39 m szintkülönbségű területre épült.

A kétszemélyes kocsik felvonó segítségével jutnak az erdei domb tetejére, ahonnan izgalmas lecsúszást ígérnek az éles kanyarok, a bukkanók, a 15 m hosszú alagút. A balatonfűzfői bobpálya (Balatonfűzfő, Uszoda u. 2.) könnyedén megközelíthető a 71-es, valamint a 8-as főút felől, Litéren keresztül a 72-es főútról gépkocsival és autóbusszal egyaránt.

www.balatonibob.hu

Hajókikötő:

A hajókikötő a tihanyi komptól Balatonfüred felé, 1 km-re található. A hetven vitorlás befogadására alkalmas rendezett, gondozott marinában minden hajóhelyhez víz és villanycsatlakozás, ingyenes kábeltévé csatlakozás és drótnélküli internet hozzáférés tartozik. Felújított vizesblokk, konyha, társalgó várja a vendégeket.

A közelben strand, színvonalas szálláshelyek és étterem is elérhető.

www.thesail.hu

Vitorlázás, szörfözés a Balatonon a Club Tihany Üdülőfaluban:

Vitorlázni, illetve szörfözni ötnapos kurzus keretében lehet megtanulni. A vitorlás és szörf tanfolyam hétfőtől péntekig tart, napi 3 órát vesz igénybe, mely idő alatt elsajátíthatók az elméleti és gyakorlati alapok. A tanfolyam végén nemzetközileg elismert szörf, illetve vitorlás igazolványt lehet szerezni, melyet német illetve osztrák vitorlás szövetség állít ki.

A vitorlás és szörf iskola Tihanyban, a kompállomás mellett, a Club Tihany Üdülőfaluban található.

www.szorf-oktatas.hu

Horgászat a tavon:

A tihanyi Belső-tó a XX. Század 60-as éveitől Magyarország egyik jelentős horgászparadicsoma. A tavon kizárólag csak horgászat folytatható.

A tavon kizárólag vendég horgászat folyik, az engedély megváltásának feltételei megegyeznek az általános szabályokkal (magyar állampolgárnak érvényes állami horgászjegy, horgászegyesületi tagság; külföldi állampolgárnak állami jegy-a helyszínen váltható).

A területi engedélyek megvásárolhatóak a KHT jegyirodájában (Tihany, Major u.67. szám alatt), ahol etetőanyagok és kiegészítő horgászfelszerelés is vásárolható.

Területi engedélyek fajtái: - felnőtt és ifjusági (éves, heti és napi)

A tóban túlnyomórészt ponty és keszegfélék, csuka, balin és compó találhatóak, ezek mellett jelentős a süllőállomány és az amurállomány is. Időszakosan jelentős méretű ezüstkárászok kerülnek horogra.

A tavon a pontytelepítés rendszeres, csak fogható ill. nagyobb méretű példányok kerülnek betelepítésre. A keszeg és süllő telepítése az őszi időszakban történik évente.

A tó partján a náddal benőtt helyek kivételével mindenhol lehet horgászni (a nádban lévő nyiladékokban tilos horgászni).

A tó átlagmélysége 1, 5 m, maximális mélység 3 m. a mélyebb részek a tó nyugati részén (a "fűzfáknál") találhatóak. A tó déli részein a vízmélység a parttól kb.100-150 méterre éri el a 1, 5 m-es mélységet. A tó déli délkeleti részén sűrűn előfordulnak akadók ezért az egy horog használata javasolt.

Legtöbben az önetetős fenekezést kedvelik a viszonylagosan távoli dobások miatt.

www.tihanyibelsoto.hu

Kalandsziget Tihany kalandpark:

A Tihanyi-félsziget nemcsak hazánkban, hanem Európában is egyedülálló természeti adottságú terület.
A Kalandszigettel álmunk és célunk, hogy a természettel együttműködve, a fák és a természet folyamatos gondozása mellett, igazi kikapcsolódást tudjunk biztosítani minden kedves látogatónknak.

A Kalandsziget Tihany kalandpark is, meg nem is. A vadregényes, kacsák által látogatott, dimbes-dombos, bozótos erdőben a kiemelt biztonsággal, a fák speciális hangvizsgálatával és franciaországi építési tapasztalatokkal létrehozott, három különböző nehézségi fokú akadálypályán, a mászófán, vagy a félköríves lecsúszó pályán kihívást és kalandot, míg a fák tövében, Tihany természetvédelmi környezetében nyugalmat és pihenést is találnak kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek.

A kalandparktól 30 m-re található Tihany-Gödrös szabad strandja, amelyről káprázatos kilátás nyílik Balatonfüredre, és a Balaton egész keleti csücskére.

A Kalandszigeten a Balaton lenyűgöző látványa mellett jelenleg mintegy 40 akadály várja a látogatókat, s az attrakciók számának folyamatos növelésével szeretnénk elérni, hogy az ország egyik leghangulatosabb és legkalandosabb parkjában fogadhassuk kedves vendégeinket.

www.kalandsziget-tihany.hu

Serpa kalandpark:

Parkunk 2003-ban nyitott meg Balatonfűzfőn a Balatoni bob pálya és a Balaton uszoda tőszomszédságában. Célunk röviden összefoglalható: természetes mozgásformák, természetes környezetben. Három éves kortól a fizikai aktivitás végéig várjuk a csúszni, mászni, lőni vágyó kedves vendégeinket. Eszközeink kialakításánál arra törekedtünk, hogy minden egészséges felnőtt és gyermek számára teljesíthetőek legyenek a feladatok. Csak a kishitűség, a motiválatlanság, vagy az akarat hiánya gátolhatja meg a sikerélmény elérését. A részvételhez utcai öltözet megfelelő.

A park elemei : Mászótorony | Drótkötél csúszda | Kalandösvény | Íjászpálya

Megközelíthetőség: Keszthely felől a Balaton északi partvonalán haladunk végig a 71-es főúton, Balatonfüreden és Balatonalmádin keresztül. Balatonfűzfő területére beérve kb. 800 méter után balra letérünk a Fürst Sándor utcába, amelyen végighaladunk, majd jobbra fordulunk az Uszodai útra. Az Uszodai úton 700 méter után bal kéz felé találjuk a Serpa kalandpark.

www.serpakalandpark.hu

 

Tihany Tourist Utazási Iroda - Tel.: 06-20/9754-162 - info@tihanytourist.hu

Magyar Deutsch English Russian