Tihany erdei iskola - Barangoló III.,A vulkánosság nyomai,Külső-tó világa,Cserszömörcés bokorerdő,A levendula és egyéb gyógynövények
www.tihanytourist.hu  
AJÁNLATKÉRÉS/FOGLALÁS RÓLUNK TIHANYRÓL AKTUÁLIS TIHANYI ERDEI ISKOLA KAPCSOLAT  

Tihanyi Levendula Ház

Látogasson el hozzánk!

KIADVÁNY TREND 2009

KIADVÁNY TREND 2009 II. HELYEZÉS - Weboldal kategória - Tihanytourist

II. HELYEZÉS - Weboldal

A projekt célja a Tihany Tourist Idegenforgalmi Kft. piaci versenyképességének segítése

 

TIHANY ERDEI ISKOLA - Barangoló III.

Barangoló III.

A vulkánosság nyomai: Összehasonlítjuk a Balaton-felvidék formáját kialakító vulkáni működés és Tihanyi-félsziget vulkáni működését. Megvizsgáljuk a vulkáni hamuból, kőzettörmelékből keletkezett alapkőzetet, megbeszéljük a felhasználás módját.

Külső-tó világa: A fokozottan védett tó madárvilágát megfigyeljük. A gyerekek gyakorolják a távcsőhasználatot. A megfigyelt madarakat csoportosítjuk a megadott csőr-és lábtípusban, amelyet a gyerekek a munkalapukon rögzítenek. Megbeszéljük fészkelési módjukat. A tó növényzetét összehasonlítjuk a Balaton parton látott növényzettel. A tavon élő hüllő-és kétéltű fajokat összegezzük.

Cserszömörcés bokorerdő: A bokorerdő jellegzetes növényzetének után megbecsüljük a fa korát a sziklás talajon és összehasonlítjuk tapasztalatainkat az erdei talajjal. A Nyereg-hegy gejzírformációit megnézve láthatják a gyerekek az utóvulkáni működés romboló munkáját is. A fellelt rovarokat nagyítós dobozban vizsgáljuk, majd elengedjük.

A levendula és egyéb gyógynövények: Érzékszerveink segítségével vizsgálódunk. Szagolunk gyógynövényt, tapintunk szúrós, érdes növényt, utalva a félsziget éghajlatára.

 

 

 

Tihany Tourist Utazási Iroda - Tel.: 06-20/9754-162 - info@tihanytourist.hu

Magyar Deutsch English Russian